Rens de Jonge

SEO & SEA Specialist

SEA (Search Engine Advertising) gaat verder dan alleen het plaatsen van een advertentie bij een zoekmachine. Tenminste, als je het aan Rens vraagt. Zijn drie grootste interesses, online, marketing en psychologie hebben hier alle drie een aandeel in.

Rens is al heel lang geïnteresseerd in hoe mensen in elkaar zitten en dan met name in wat merken met mensen doen. Voor hem is het dan ook begonnen met brandmanagement. Hij is constant op zoek naar het antwoord op de vraag waarom iets wel of niet aanslaat. Waarom reageert de een wel op een campagne en de ander niet? Doordat SEA vooral draait om data kan hij daarin de antwoorden vinden op al zijn vragen. De data vertellen precies hoe mensen zich gedragen en reageren op veranderingen in de advertenties en campagnes.

Waarom?

Toen Rens net begon fungeerde hij als all-round marketeer. Daardoor heeft hij een brede achtergrond in kennis en ervaring. Zijn liefde voor data werd steeds groter waardoor hij automatisch steeds meer in de richting van SEA werd getrokken. “Ik ben me steeds meer gaan richten op de conversiekant van marketing. Op Google zoeken mensen echt naar oplossingen. Via social media kanalen is dat bijvoorbeeld heel anders. Daar zoek je naar afleiding of vermaak en kun je toevallig iets tegen komen dat je zoekt. Van Google maak je echt alleen gebruik als je antwoord wilt op een vraag. Die vraag kan leiden tot conversie bij onze klanten. Ik hou er van om daar zo goed mogelijk op in te kunnen spelen”, vertelt Rens met passie.

Door onder andere zogeheten A/B testen onderzoekt Rens wat het beste werkt voor de campagnes van de klant. Kleine verschillen kunnen al een groot effect hebben. “Het kan een hoop gepruts zijn om een advertentie echt goed te krijgen. Het gaat hierbij letterlijk om punten en komma’s. Door mijn ervaring kan ik vooraf al redelijk goed inschatten wat de beste opzet voor een advertentie zal zijn. Dat zorgt er voor dat mijn campagnes sneller effect hebben en dat er minder budget verspild wordt door het zoeken naar de juiste zoekwoorden en tekst.”

Heel bewust kiest Rens ervoor om zich niet te verbinden aan een bepaalde branche klanten. Hoe meer divers het klantenbestand, hoe leuker hij het vindt. Hij leert graag van anderen en van nieuwe data. Hoe minder hij weet over de branche waarvoor hij aan de slag mag, hoe verrassender zijn ontdekkingen kunnen zijn. Zowel voor de klant als voor hemzelf. “Het is dan echt een samenspel. In het begin van de samenwerking is er veel overleg om een zo helder mogelijk beeld van de klant en zijn klanten te kunnen vormen. Hiervoor heb ik vooral input nodig. Naar mate we langer samenwerken verschuift dit steeds meer en kan ik mijn klant ook steeds meer voeden met informatie en invalshoeken. Dit kan heel snel gaan en dat maakt het niet alleen interessant maar ook erg leuk.”

Met zijn brede ervaring in vindbaarheid, psychologie, tekstschrijven en dataonderzoek kan hij uit verschillende hoeken adviseren over verbeteringen. “Met SEA zorg ik voor bezoek op de website. Als de pagina waar de bezoeker op uitkomt niet klopt bij het geheel, zal hier nooit een vervolg uit komen. Alleen met optimale aantrekkingskracht brengt de campagne niet alleen bezoekers, maar ook conversie. Door vooraf vast te stellen of de website klopt, gaat de rest van het proces veel sneller en makkelijker.”

De link met SEO

Het eerste wat je ziet nadat je een vraag aan Google hebt gesteld is een advertentie. Daarna komen ook de organische resultaten die je kunt beïnvloeden met SEO. “Hoe vaker jouw bedrijf, dienst of website op de eerste pagina naar voren komt, hoe meer mensen op jouw site uitkomen. Het klinkt simpel, maar zo werkt het echt. De combinatie van SEA en SEO is altijd sterker dan de inzet van een van de twee. De slagingskans wordt gewoon veel groter.”

Het is dan ook niet voor niets dat Rens ons team versterkt.

Rens de Jonge

Search Engine Advertising
Campagnes
Conversie

Rens werkst als SEA specialist voor:

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEA is tijdelijk. SEO komt met "vertrouwen". Daardoor is de conversie hoger...

Waarom werken jullie met partners?

Omdat we vaak al heel vroeg in het traject te hulp worden geroepen. En dat is slim...

Werken jullie buiten Den Haag, Rotterdam en Amsterdam?

Ja, we werken landelijk en soms zelfs internationaal. Ooit begonnen in Den Haag, daarna Rotterdam en sinds 2018 in Amsterdam...

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten