Waarom beginnen jullie altijd met een zoekwoorden onderzoek?

Met een goed zoekwoorden onderzoek ziet de klant meestal in één klap dat het bij SEO puur om strategie gaat, niet om de website. Wie concreet ziet hoe vaak er iets gezocht wordt, ziet simpelweg de behoefte van de klant: hoe handig is dat?

Dat is echt om heel enthousiast van te worden, en er vol voor te gaan. En daarmee hebben we de beste houding om echt goede resultaten te halen.

Wie concreet ziet hoe vaak er iets gezocht wordt, ziet simpelweg de behoefte van de klant…

Wacht even, het gaat bij SEO níet om de website? Hoe bedoel je dat?

SEO en zoekwoorden onderzoek horen in je businessplan. Ze geven een beeld van je doelgroep of mogelijke doelgroep. De website is alleen maar een middel, bijvoorbeeld om reclame te maken, visitekaartje of catalogus te spelen – of je ego te strelen met een kek design. Bij veel bedrijven staat de website een beetje op zichzelf, iets om trots op te zijn.

Misschien komt dat omdat de eerste website voor oudere bedrijven ooit een enorme uitgave is geweest voor een post die vroeger niet eens in de boeken voorkwam? Of omdat het bij kleinere bedrijven vaak een geslaagd doehetzelf-project is? Het lijkt soms een beetje alsof het bedrijf een boek heeft geschreven, of dat het een kindje is. Kijk! De Website! En dat gevoel zorgt voor een scheef beeld. Een website is gewoon gereedschap. En voor veel bedrijven die daardoor nu zonder pand kunnen, is het zelfs tamelijk goedkoop gereedschap. Het is zonde en heel raar om er dan niet voor te zorgen dat die website ook gevonden wordt… want dat is naast die marketing en dat ego toch eigenlijk de belangrijkste taak van een website.

Voorbeeld: Varianten in zoekwoorden

Wordt er vaker gezocht op zoekwoordonderzoek of zoekwoordanalyse? Los geschreven of juist vast? In het enkel- of in het meervoud?

Zo kom je al snel tot de volgende varianten voor de zoekterm “zoekwoorden onderzoek”:

  • zoekwoordonderzoek
  • zoekwoordenonderzoek
  • zoekwoorden onderzoek
  • zoekwoord onderzoek
  • zoekwoordanalyse
  • zoekwoordenanalyse
  • zoekwoorden analyse
  • zoekwoord analyse
Zoekwoorden onderzoek met de Google Zoekwoordplanner

Zoekwoorden onderzoek met de Google Zoekwoordplanner

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten