Waarom heb ik als bedrijf SEO nodig?

We beginnen helemaal bij het begin: mensen zoeken bedrijven via zoekmachines. Een goed voorbeeld is de Google zoekmachine. Wie iets zoekt, vraagt dat in het venstertje op de Google-pagina. De vraag die je stelt, bevat de voor jou meest logische zoekwoorden, bijvoorbeeld ‘tennisracket’ en ‘Den Haag’.

Google gebruikt die woorden om alle websites op het hele wereldwijde internet af te zoeken en op volgorde van belangrijkheid aan je te tonen. Je krijgt dus een lijst van alle websites te zien waar de woorden ‘tennisracket’ en/of ‘Den Haag’ in voorkomen. En dan ga je vergelijken, je leest al scannend de websitenamen, je klikt er een paar aan – en je kiest. Dit alles doe je op de eerste pagina van Google: je kiest dus uit een stuk of tien websites het bedrijf waar jij je tennisracket gaat kopen. Want je hebt ook gezien dat Google maar liefst bijna 40.000 resultaten in de lijst had gezet… alleen dat aantal zorgt er al voor dat je niet eens op pagina twee gaat kijken. Tien bedrijven vergelijken is echt lastig genoeg – heel veel mensen kijken niet verder dan de eerste drie.

Met andere woorden: als leverancier van tennisrackets in Den Haag zul je dus niets verkopen dankzij je website als die niet op de eerste pagina van Google staat. En het liefst in de top drie. Dat bereik je nooit vanzelf: daar heb je SEO voor nodig. Daarmee wordt jouw website ‘optimaal gemaakt voor het gebruik door de zoekmachine’: we maken het Google makkelijk jou omhoog te gooien.

Maar als ik mijn bedrijfsnaam intik, sta ik gewoon al bovenaan!

Gelukkig maar. Er zijn genoeg bedrijven bij wie dat zelfs niet het geval is, hoe gek het ook klinkt. In jouw geval heb je er niet zoveel aan, want de klanten die jouw bedrijfsnaam intikken, kennen je al. SEO gebruik je zodat nieuwe klanten je kunnen vinden. Als je het alleen bij de oude klanten wilt houden, hoef je niets aan SEO te doen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten