Waarom is content zo belangrijk?

Alles is content en content is alles.
Foto’s, infographics, animaties, filmpjes, geluidsfragmenten, tekst… het lijkt allemaal even doorslaggevend om vindbaar en zichtbaar te worden op het World Wide Web. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk? 

Okee, even voor de duidelijkheid. Content is dus een verzamelwoord voor alles dat informatie over kan dragen. Hoe meer informatie je deelt, hoe meer er voor de zoekmachines is om mee te werken. En hoe beter de content aansluit bij de vragen van jouw klanten, hoe eerder je gevonden wordt.

De focus ligt voor veel mensen op dit moment op visuele content. En terecht. Een afbeelding zegt vaak meer dan 1000 woorden. Video is helemaal handig om jouw boodschap over de bühne te krijgen. Zeker doen dus!

Vanuit SEO oogpunt is het echt heel belangrijk om ook aan goede tekst te werken. Zoekmachines kunnen namelijk geen afbeeldingen ‘lezen’. Zij lezen de tekst en kijken of dit past bij de vraag die gesteld is.

Maar wat is dan “Super Content”?

Super Content is informatie die er voor jouw klanten toe doet. Die waarde toevoegt aan jouw product of dienst en die antwoord geeft op de vraag die gesteld is. Super Content is niet gericht op sales.

Sorry? Wat? 
Nee echt niet. Wanneer je jouw content laat draaien om sales, ben je niet meer bezig met waar het echt om gaat: het informeren van je (potentiële) klant. Zodra je de content richt op sales, leg je de focus (bewust of onbewust) op keiharde cijfers, winst, knaken… en dat is nou net niet de bedoeling als je Super Content wilt maken.

Neem het voor waarheid aan: Super Content is enkel informatief en uiteindelijk winstgevend; en ga dan gewoon aan de slag. Verdiep je in de vragen van je klanten. Vind antwoorden. Zet ze op je website. Verspreid het via Social Media. En maak mensen blij en dankbaar door ze te helpen, van inspirerende ideeën te voorzien en antwoord te geven op de vragen die ze hebben.

Dát geeft je bedrijf, of jou persoonlijk, een goed imago. En een goed imago leidt tot tevreden klanten. En tevreden klanten leiden tot meer business…

Waar begin je?

Als je dan hebt besloten om meer met Content te gaan doen, of misschien zelfs van plan bent een complete Content Marketing strategie op te zetten… waar begin je dan?

Wat ons betreft begint alles met de vraag: “Waar is mijn klant naar op zoek?”
Welke vragen spelen er in de hoofden van jouw (potentiële) klanten? En waar kan je ze – zonder je hele “geheim” of product weg te geven – mee helpen? Waar weet jij of jouw bedrijf alles van, maar is voor een leek abracadabra?

Technisch als we zijn ingesteld, zoeken we graag de cijfers er op na. Daarom doen we altijd een zoekwoordonderzoek. Weten waar je klant naar zoekt en welke woorden, zinnen en kreten ze hiervoor gebruiken is de beste input voor Super Content die je je kunt wensen.

 

Wat bedoelen ze met betere vindbaarheid door SEO?

Stel je jouw website eens voor als een fysieke winkel. Alleen: die winkel staat ergens op een kaal industrieterrein waar niemand langskomt....

Waarom beginnen jullie altijd met een zoekwoorden onderzoek?

Met een goed zoekwoorden onderzoek zie je in één klap dat het bij SEO om strategie gaat.

Waarom werken jullie met partners?

Omdat we vaak al heel vroeg in het traject te hulp worden geroepen. En dat is slim...

Werken jullie voor meerdere bedrijven in dezelfde sector?

Nee. We beloven branche-exclusiviteit. En de reden waarom ligt eigenlijk best voor de hand...

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten