Wat heeft techniek met SEO te maken?

SEO draait om veel meer dan alleen Super Content en linkbuilding. Er zijn maar liefst 200 factoren die bepalen waar jij eindigt op de resultatenlijst van Google en consorten. Omdat focussen op 200 dingen tegelijk nou eenmaal niet te doen is, hebben we een eigen SEO model ontwikkeld.  Hiermee kunnen we de verbetering van de vindbaarheid van onze klanten goed georganiseerd aanpakken. 

Het SEO Model: Content, Extern en Techniek

Het SEO Model: Content, Extern en Techniek

We tekenen het model graag uit zodat in een klap duidelijk is waar de zwaartepunten in SEO strategie volgens ons liggen en hoe deze met elkaar verbonden zijn. Je zou het ook kunnen zien als drie cellen van een organisme. Ze hebben elkaar nodig om te kunnen groeien.

Techniek heeft net zo veel invloed op jouw vindbaarheid als de content en de externe factoren. Die externe factoren worden trouwens weer samengevat in een cijfer dat we Domain Authority noemen, maar dat ter zijde.

Maar wat is die Overige Technische Sh*t dan allemaal?

Het kortste antwoord is; te veel om op te noemen. Daar komen die 200 factoren weer. Een paar van de belangrijkste technische sh*t dingen zijn op dit moment:

  • laadt de website snel genoeg?
  • is hij ook op mobiele telefoons goed bruikbaar?
  • met hoeveel andere bedrijven deel je een server?
  • Is de site https beveiligd?
  • Staan de metatags goed ingesteld?

Maar ook de veiligheid van je website speelt een grote rol bij SEO. Heel simpel gezegd: ligt je website plat, dan lig je in no-time uit de rankings van de zoekmachines. Er is niks schadelijker voor je SEO en vindbaarheid dan een website die niet werkt, offline is of is geïnfecteerd door malware. Het is dus zaak om een veilige en onhackbare website te hebben. Wordt je website tóch gehackt, dan moet dat zo snel mogelijk worden opgelost. Daarom hieronder een paar handleidingen (in het Engels) om je snel op weg te helpen:

Weten hoe jouw site ervoor staat? Neem contact met ons op om een gratis SEO Scan te laten maken.

Wat kun je met SEO in de websitestructuur?

Veel! Een uitgebreid zoekwoordenonderzoek levert menunamen op die je gelijk een stap verder kunnen helpen...

Is het resultaat van SEO te garanderen?

Nee. Het is uiteindelijk de zoekmachine die bepaalt. Maar we komen verdraait dicht in de buurt...

Waarom beginnen jullie altijd met een zoekwoorden onderzoek?

Met een goed zoekwoorden onderzoek zie je in één klap dat het bij SEO om strategie gaat.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten