Praktijkvoorbeelden

SEO is meer dan zoekwoorden, we schreven het al. We halen de beste resultaten door alle aspecten van optimalisatie mee te nemen als team. Vanuit al die verschillende expertises dezelfde focus: dat werkt. Een paar voorbeelden uit onze eigen praktijk:

Hosting maakt het verschil

Een Chinese website – in het Engels – met de focus op Europa – werd gehost in Denemarken: kan het nóg ingewikkelder? Deze klant zocht ons om de lage rankings en resultaten in Google te verbeteren. Wij zagen vooral een enorm trage website die regelmatig plat lag. Een mooi voorbeeld hoe soms de techniek een hoofdrol speelt: door verhuizing naar een hostingpartij uit ons netwerk werkt de site nu snel en solide. Precies waar Google erg van houdt, zodat de SEO direct (en blijvend) steeg.

Social media: ook voor backlinks

Onze content marketing expert zette een Facebook-bedrijfspagina op voor een van onze klanten – het overige SEO-werk was in overleg voor later ingepland. Toch zagen we direct meer verkeer naar de website, en meldde de klant al een toename van aanvragen. Mooi hoe groot die invloed van een stevige backlink is – in dit geval vanuit Facebook. Vanuit die voorsprong pakten we ook de rest aan.

Conversie door grondige analyse

Of neem die klant met redelijk veel verkeer op de website, maar nauwelijks conversie. Door goed te analyseren waar het mis ging, is de uitstraling en opbouw van de site met meerdere teamleden aangepakt. En schoot de conversie omhoog: veel meer kijkers werden kopers.

Google valt op pakkende tekst

Regelmatig geven we een klant het advies de teksten te laten optimaliseren. En dat gaat dan niet eens over zoekwoorden… maar over pakkende, originele tekst, positieve omschrijvingen en heldere taal. Daarmee val je op tussen de concurrenten – én bij Google. En dat levert voor de totale optimalisatie nog meer punten op… zo scoren we weer een stuk hoger.

De SEO van je bedrijfsnaam

Een van onze trouwste klanten kwam jaren geleden over de drempel met de vraag om advies bij de domeinnaam. Dat was SEO nog voor er zelfs maar een website was. Sterker: nog voor er zelfs maar een bedrijf was! En eigenlijk kostte ons onderzoek niet eens zoveel tijd, maar het leverde hem de beste bedrijfsnaam op die alle concurrenten achter zich liet.

Samenwerken met jouw webbeheerder

Een leverancier die onze hulp inriep bleek verplicht de website van de groothandel te gebruiken – en dat was geen geweldige voor SEO-doeleinden. Door intensief overleg met de webbeheerder verkenden we de grenzen – en konden we ze net genoeg verleggen om flink te stijgen in de zoekresultaten. Dat vroeg om stevig technisch inzicht, perfecte content en een teambrede aanpak. En het werkte.

Winst vooraf

Soms is minder meer… Een klant met een uitgebreide maar slecht scorende site had zoveel technische aanpassingen nodig dat we een nieuwe website adviseerden. En na analyse door een van onze webbouwers samen met de marketingspecialist bleek de site een stuk beknopter te kunnen. Dat leverde een besparing op, gaf helderheid en een sterk verbeterde klantbeleving. En toen moest de rest van het SEO-werk nog beginnen…

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten