The Video Marketing Company

Video Marketing

Esther en Arjan zijn hun bedrijf begonnen als allround marketingbureau, waarbij ze er al snel achter kwamen dat allround zijn niet altijd werkt. De markt voor videomarketing werd steeds groter en past perfect bij de filmacademie achtergrond van Arjan en het marketinghart van Esther.

Sinds 2014 hebben ze dan ook besloten zich alleen nog maar te richten op video marketing voor bedrijven. Inmiddels bestaat het team uit 8 personen (en kantoorhond Joep) en hebben ze de wens om door te groeien naar een 15-koppig team. Daarmee zijn ze groot genoeg om grote klanten goed te kunnen bedienen en klein genoeg om met echt gepassioneerde mensen te werken. Verder zouden ze best meer internationale projecten willen doen. Amerika zou natuurlijk mooi zijn, maar België is ook goed. Gewoon omdat het kan. En omdat internationalisering en globalisering voor steeds meer bedrijven werkelijkheid worden. Daar horen natuurlijk passende video’s bij.

Waarom?

Voor Arjan heeft video altijd al iets magisch gehad. Een verhaal vertellen met behulp van beeld is een vak apart. En ook Esther werd tijdens haar studie steeds enthousiaster over deze marketing mogelijkheid. Esther vertelt: “We willen bedrijven graag helpen groeien naar de vorm die ze zelf willen en op een manier die bij ze past. Marketing is daarbij een must als onderdeel van het totaal pakket. En video marketing zou daar wat ons betreft dan weer een must in zijn.

Het wordt voor ons echt leuk als we het verhaal achter een product of dienst mogen vertellen. Pure storytelling. Ingaan op de beleving en niet alleen ‘droog’ vertellen wie je bent en wat je doet. We willen met onze video’s antwoord geven op de vragen van de klant van onze klant. Wat heb je er aan als je dit product of deze dienst afneemt? Waarom heb je dit nodig? Duidelijk laten zien wat de voordelen zijn voor de eindgebruiker. En hoe kan dat beter dan met video?”

Arjan en Esther kijken verder dan de basis. Houden van het verrassingseffect en verbazing. Zo hebben ze voor Big Green Egg bijvoorbeeld een instructie/inspiratievideo gemaakt over het bereiden van een appeltaart op dit bijzondere kooktoestel.

De jarenlange en brede marketingkennis binnen het team van TVMC is daarbij echt een groot voordeel. Mooie beelden alleen zijn niet genoeg. De combinatie met een helder doel en pakkend verhaal maken een video tot een succes.

Deze kennis en ervaring hebben ook geleid tot een herkenbare werkwijze. Zo beginnen Esther en Arjan altijd met een uitgebreid gesprek over het doel en de doelstelling voor de te maken video. Wat wil je vertellen? Waarom wil je dat vertellen? En is het handig om dat in 1 video te doen of zou een reeks beter passen?
“Zodra de basis en de wensen helder zijn, wordt er een zogeheten ‘debriefing’ gemaakt waarbij duidelijk wordt of we alles goed begrepen hebben. Ook worden dan de ideeën en mogelijkheden verder besproken. Daarna beginnen we aan het script dat we samen met de klant finetunen. Hierbij gaan we net zo lang door totdat het 100% klopt. Dat kan letterlijk gaan over punten en komma’s. We staan graag langer stil bij het script zodat we efficiënter kunnen filmen of animeren. Zo’n 70% van onze opdrachten zijn filmopdrachten, de overige 30% van de keren maken we animaties. En in alle gevallen gaan we door totdat het perfect is. Voor ons betekent dit dat zowel de klant als wijzelf trots zijn op het eindresultaat. Het moet top zijn. Daar gaan we voor!”

Ze vult aan: “Video is niet meer alleen voor de grote bedrijven op tv. Door internet is het voor iedereen mogelijk én bereikbaar. Arjan heeft eerder ook commercials gemaakt voor partijen als CNN, Essent en Casema. Nu wisselen we de internationale campagnes voor Big Green Egg af met video’s over de 300 verschillende MBO opleidingen van semioverheidsinstelling SBB. Of we maken prachtige films – met en zonder drones- voor kleinere bedrijven als Watergames & More en HouseScout. Alle projecten zijn anders van aard en van opzet, maar zijn voor onze opdrachtgevers even belangrijk. En dat maakt het voor ons zo mooi. De combinatie tussen grote en kleine bedrijven en daarmee vaak ook grote en kleine sets, is erg leuk. En het houdt ons scherp en creatief.”

Er zijn een aantal dingen kenmerkend voor de werkwijze van TVMC. Zo nemen ze altijd de tijd voor hun klanten. Zowel in de opzet van het script als tijdens de opnames zelf. “Vooral wanneer mensen wat zenuwachtig zijn voor de opnames. Doordat we het script zo uitgebreid opstellen en bespreken, weten we heel goed wat de strekking van het verhaal is en welke kernwoorden belangrijk zijn en terug moeten komen. Vervolgens nemen we de interviews voor de camera af. Zo krijg je een zo natuurlijk mogelijk verloop van het verhaal. We gebruiken alleen teleprompters als het noodzakelijk is dat teksten letterlijk verteld worden.”

De link met SEO

Uiteindelijk heeft een marketing video altijd als doel om zichzelf op zijn minst terug te verdienen. De koppeling met SEO is daarbij tweezijdig. Aan de ene kant helpt SEO bij het (beter) vindbaar maken van de video door gebruik te maken van de juiste zoektermen in de beschrijving en titel van de video. Aan de andere kant is video content die weer zorgt voor het versterken van jouw vindbaarheid.

“Het belang en de kracht van de combinatie video en SEO is voor ons heel duidelijk. We zijn blij dat we in EyeconMedia SEO een betrouwbare partner hebben gevonden om mee samen te werken.” aldus Esther.

Daar sluiten wij ons helemaal bij aan.

Esther en Arjan Jonker

Video
Animaties
Videomarketing
Productie
Videoregistratie

Video Marketing Bureau TVMC

Waarom heb ik als bedrijf SEO nodig?

Mensen zoeken bedrijven via zoekmachines. En de meesten kijken daarna niet verder dan de eerste drie resultaten...

Waarom is content zo belangrijk?

Alles is content en content is alles. Foto’s, infographics, animaties, filmpjes, geluidsfragmenten, tekst... het lijkt allemaal even doorslaggevend om vindbaar en zichtbaar te worden op het World Wide Web. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk?

Waarom werken jullie met partners?

Omdat we vaak al heel vroeg in het traject te hulp worden geroepen. En dat is slim...

Hoe zit dat met die externe links, de ‘internet buzz’?

SEO krijgt websites hoger door techniek, inhoud en internetdrukte. Dat laatste is wat jij bedoelt...

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten