The New Media Factory

Social Media Marketing

Voordat Jeroen zijn eigen bedrijf begon, was hij werkzaam in de wereld van antwoordservices. Zijn toenmalige werkgever verzorgt het beantwoorden van de telefoon voor ondernemers die daar behoefte aan hebben. Met deze ervaring zag Jeroen in de opkomst van social media een grote kans om bedrijven te helpen met social media activiteiten. En zo startte hij zijn eigen bedrijf The New Media Factory; ook bekend onder de afkorting TNMF.

TNMF is snel gegroeid en ook snel stabiel geworden in die groei. Jeroen had duidelijk een markt gevonden waar een grote behoefte aan ondersteuning was. Hier is hij op verschillende manieren op ingesprongen. Je kunt zelf leren hoe je social media campagnes kunt opzetten en beheren, of je kunt het aan Jeroen en zijn team uitbesteden.

Waarom?

“Mijn eerste antwoord op de vraag waarom ik doe wat ik doe is geld verdienen. Maar dat gaat wel dieper dan alleen de waarde op mijn bankrekening. Ik wil geld verdienen om dit vervolgens weer terug te kunnen investeren in onze samenleving. Het gaat om het grotere doel. Ik wil mijn kennis, kunde en verdiensten gebruiken om medebedrijven en ondernemers te laten groeien als bedrijf en als mens. Daar groei ik zelf ook weer van en dus kan ik weer meer teruggeven.”, aldus Jeroen zelf.

Mensen helpen is voor Jeroen echt een way of life. Zijn intuïtieve manier van zaken doen in combinatie met deze ‘geven loont’ levensinstelling zorgen voor een bijzondere ondernemer. Met een enorm netwerk, zowel on- als offline. Je ziet dit ook duidelijk terug in zijn eigen online gedrag. Hij deelt graag berichten over mensen die hij het succes gunt en bijvoorbeeld een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hij schrijft zijn berichten zelf en meent elke letter die hij schrijft. Als er na het plaatsen van een bericht een zakelijk vervolg uit komt is dat mooi meegenomen, maar nooit een doel op zich.

Zoals gezegd zag Jeroen al in een vroeg stadium de mogelijkheden van social media voor bedrijven. Een inzicht dat hem ver heeft gebracht. Toch ziet hij social media puur als middel, niet als doel. “Social media is slechts een kanaal om een boodschap mee over te brengen. Het draait ook hier echt om de content. De inhoud van het bericht bepaalt of mensen getriggerd worden om iets met de informatie te doen.”
Natuurlijk maakt het wel uit waar iets geplaatst wordt, je wilt jouw doelgroep zo optimaal mogelijk bereiken, maar de inhoud bepaalt wat er daarna gebeurt.

De sleutel van een sterk online merk zit volgens Jeroen in de combinatie van content maken, delen, monitoren en bijsturen. Hij en zijn teamleden zijn hier inmiddels ware experts in geworden.

De link met SEO

De link met SEO is voor Jeroen heel duidelijk en zodra hij begint te praten kun je er ook eigenlijk niet omheen.

“Social media gaat over online zichtbaarheid, SEO over online vindbaarheid. Zichtbaarheid vergroot jouw vindbaarheid en andersom. Het versterkt elkaar dus direct en vult elkaar perfect aan. Beide activiteiten zijn gericht op het verhogen van het verkeer naar de website en het vergroten van de naamsbekendheid. Waarom zou je dat dan niet combineren?”

Helder toch? Wij hebben er in ieder geval niets meer aan toe te voegen.

Jeroen 's-Gravendijk: "Chris Kleingeld zegt zelf dat hij een SEO specialist is maar ik vind hem meer een SEO Strateeg. De kennis en kunde die Chris deelt met zijn klanten is van onschatbare waarde als je website goed gevonden moet worden..."

Google recensie door Jeroen ‘s-Gravendijk. Alle recencies »

Jeroen 's-Gravendijk

Social Media
Campagnes
Beheer
Advertenties

Social Media Bureau TNMF

Waarom is content zo belangrijk?

Alles is content en content is alles. Foto’s, infographics, animaties, filmpjes, geluidsfragmenten, tekst... het lijkt allemaal even doorslaggevend om vindbaar en zichtbaar te worden op het World Wide Web. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk?

Wat bedoelen ze met betere vindbaarheid door SEO?

Stel je jouw website eens voor als een fysieke winkel. Alleen: die winkel staat ergens op een kaal industrieterrein waar niemand langskomt....

Waarom werken jullie met partners?

Omdat we vaak al heel vroeg in het traject te hulp worden geroepen. En dat is slim...

Hoe zit dat met die externe links, de ‘internet buzz’?

SEO krijgt websites hoger door techniek, inhoud en internetdrukte. Dat laatste is wat jij bedoelt...

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten