ServerBiz

Cloud-based infrastructuur en organisatie diensten

Wanneer je Roy en Tom spreekt, merk je direct dat deze heren weten waar ze het over hebben. Cloud gebaseerde diensten blijven voor de meeste mensen een ongrijpbaar fenomeen. Bij ServerBiz weet je meteen dat je in de juiste handen bent. De expertise is hoorbaar in elke zin. Hier zit ervaring achter, veel ervaring!

Roy begon zijn ondernemersbestaan met een eigen hostingbedrijf. Nadat hij dat verkocht had, was het tijd voor de volgende stap. Voor hem betekende dit dat hij niet langer afhankelijk wilde zijn van derden. Hij begon met de ontwikkeling van websites en apps. Hij had eigen opdrachten en deed freelance projecten. Vanaf 2013 kwam Tom in beeld. Samen spraken ze veel over clouds; de toekomst van hosting en internet. Daarna ging het snel. De kennis en ervaring werd gebundeld en ServerBiz werd omgebouwd tot het bedrijf dat sindsdien bekend staat als één van de beste partijen op het gebied van flexibele IT infrastructuren op basis van cloud oplossingen.

Waarom?

Roy en Tom zijn er van overtuigd dat de toekomst van IT in de cloud ligt. Roy vertelt: “We willen er voor zorgen dat IT middelen op een simpele en flexibele manier in te zetten zijn. Zo kunnen we snel en effectief op de vragen van onze klanten inspelen.

De cloud is eigenlijk de computer of server van iemand anders. Onze cloudomgeving staat op meerdere servers die samenwerken zodat uitval niet meer merkbaar is. Als één server problemen heeft, pakken de anderen het ongemerkt over en draait alles voor de gebruiker gewoon door. Daardoor is de website of applicatie eigenlijk nooit offline en bestand tegen grote hoeveelheden verkeer.”

De tegenhanger van in de cloud werken is werken met één grote server. Deze is opschaalbaar naar behoefte, maar heeft een duidelijke limiet. De cloud heeft die grens niet doordat er een keten van kleinere servers wordt gemaakt die onbeperkt kan worden uitgebreid.

Tom: “Ik maak vaak de vergelijking met elektriciteit als het gaat om het gebruik van IT oplossingen. Ik wil eigenlijk niet weten hoe het werkt, ik wil alleen zeker weten dat ik altijd stroom heb. Met die gedachte leveren wij ook onze diensten. Onze klanten hoeven zich niet druk te maken om de technische kant van de oplossing, dat doen wij. Zij weten wel dat het werkt zoals het hoort en dat ze er van op aan kunnen dat we snelle, effectieve oplossingen bieden. Daarom beginnen we ook altijd met de vraag ‘wat heb je nodig?’
We werken lokaal wat betekent dat al onze servers in Nederland staan en ingericht zijn conform de Europese wetgeving.”

ServerBiz combineert moderne technieken met bereikbaarheid en toegankelijkheid. Ze bieden maatwerk oplossingen op basis van de meest geavanceerde technieken, perfect passend bij de behoefte van hun klanten.

Roy: “Als wij een site bouwen gaat het over complexe applicaties, denk bijvoorbeeld aan complete bestelsystemen met databases etc. Maar we zijn geen designers of online marketeers. Op die manier kijken we dus ook niet naar een vraag. Wij denken vanuit de techniek, die moet kloppen en werken. Net als de infrastructuur waar de applicatie op draait. Die nemen we natuurlijk wel mee in het geheel.”

Tom: “We zorgen niet alleen voor nieuwe sites en applicaties. Als je bijvoorbeeld een webshop hebt die niet vooruit te branden is, kunnen we ook helpen.”

Roy heeft echt een passie voor techniek. Toen hij 17 jaar oud was, was internet nog niet zo vanzelfsprekend als het nu is. Hij kroop achter de computer op de universiteitsbibliotheek in Leiden en gebruikte die internetverbinding om stiekem zelf al sites te bouwen. Hij wil weten hoe dingen werken. Zo haalde hij bijvoorbeeld ook oude radio’s uit elkaar om te zien hoe het in elkaar zat. “Ik hou van snelheid en service en vind het leuk om met internet en techniek bezig te zijn. Klanten helpen, problemen oplossen en meedenken vind ik fantastisch. Ik mag door mijn werk een kijkje nemen in andermans business en meedenken in de mogelijkheden die IT daarbij te bieden heeft. Ik leer overal weer van en die inzichten kan ik meenemen in de rest van ons werk.
IT is tegenwoordig overal. Soms lijkt het net op het oplossen van een lastige puzzel. Ik krijg er een kick van als we de juiste oplossing kunnen vinden en alle stukjes op de juiste plaats krijgen.”

Tom vind het vooral interessant om te zien hoe we de wereld veranderen met behulp van IT. “Met deze technieken kunnen we het leven leuker, interessanter en makkelijker maken. Het is gaaf om daar aan mee te mogen werken. Klanten blij maken die technologie nodig hebben om hun eigen dromen waar te maken. Dat maakt ons werk heel dienstbaar.”

De link met SEO

Google let op de laadsnelheid van een website. Met name omdat dat belangrijk is voor de gebruiksvriendelijkheid en bereikbaarheid van een site. De link tussen techniek en SEO is hiermee heel duidelijk te zien.

Tom: “Klanten verwachten een snelle site die altijd beschikbaar is. En Google let hier dus ook op.”
Roy: “Als jouw site niet snel genoeg laadt, zal Google hem nooit op de eerste pagina plaatsen. De techniek is dus
een belangrijk onderdeel van een goede SEO strategie.”

De methode van EyeconMedia bestaat niet voor niets uit de componenten Super Content, Externe Factoren én Overige technische sh*t. We zijn blij dat we met ServerBiz een partner hebben gevonden die ons bij dat laatste stuk kan ondersteunen.

Roy Boverhof en Tom Verdaat

Flexibele IT oplossingen
Public en private cloud oplossingen
Smartphone apps en functies
Webshops

Server Biz - Openstack Cloud

Wat heeft techniek met SEO te maken?

SEO draait om veel meer dan alleen Super Content en linkbuilding. Er zijn maar liefst 200 factoren die bepalen waar jij eindigt op de resultatenlijst van Google en consorten. Omdat…

Waarom werken jullie met partners?

Omdat we vaak al heel vroeg in het traject te hulp worden geroepen. En dat is slim...

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten