Bureau Daan

Ontwerpbureau voor Visuele Identiteit

Als klein meisje was Daniëlle al bezig met dingen mooier en functioneler maken. Of het nou ging om theezakjes, sieraden of klei, ze ging er mee aan de slag en maakte er iets moois van. In haar hoofd is ze – ook nu nog – altijd bezig om dingen mooier, beter en praktischer te maken. Het is dan ook niet voor niets dat ze al 10 jaar succesvol is in visuele communicatie.

Bureau Daan, het bedrijf van Daniëlle, gaat verder dan alleen grafische vormgeving. Het gaat haar echt om de boodschap van haar klanten. Wie zijn ze? Waarom doen ze wat ze doen? En welke kernwaarden zijn belangrijk voor ze? Het antwoord op deze vragen verwerkt ze in het vormgevingsproces en zorgt zo voor echt op maat gemaakte concepten en huisstijlen.

Waarom?

“Ik hou ervan om met zo min mogelijk beeld en woord een boodschap over te brengen. De identiteit en uitstraling van een bedrijf hoeven niet iedereen aan te spreken. Je wilt eigenlijk alleen jouw doelgroep aanspreken. De mensen die behoefte hebben aan jouw diensten en producten. Die twee partijen kunnen samenbrengen zit in subtiele dingen”, vertelt Daniëlle enthousiast.

Ze werkt heel intuïtief en weet vaak al snel wat bij iemand past. Dat eerste gevoel vult ze aan met een door haar ontwikkelde identiteitsscan. Deze twee onderdelen vormen voor Daniëlle het begin van het vormgevingsproces. Met deze informatie weet ze precies wie ze voor zich heeft en wat het verhaal echt interessant maakt.
“Een ontwerp is pas echt goed als de identiteit van het bedrijf klopt met het gevoel, het verhaal en de bedrijfsvoering. Daarom maak ik niet alleen een logo, maar direct een hele uitstraling met kleuren, lettertypes en sfeerbeelden. Zo krijgt de klant de volledige sfeerbeleving mee en is het makkelijker om een keuze te maken.”

Eigenwijs is Daniëlle ook. Zo werkt ze altijd twee ontwerpen uit. Eentje op basis van de briefing van de klant en eentje zoals zij denkt dat het eruit moet komen te zien. Vaak zijn haar klanten erg blij met haar eigenwijze manier van werken en kiezen ze voor het ontwerp van Danielle zelf. “Fijn dat je niet naar ons hebt geluisterd” is dan ook een vaak – en graag – gehoorde uitspraak bij Bureau Daan.
“Het gaat bij mij echt om het totaalplaatje. Ik ben graag bezig met het grote geheel. Als je het ziet, moet het verhaal in één keer kloppen. Dat vind ik belangrijk. Het is echt mijn passie om dingen te maken die ik eigenlijk te mooi vind om weg te geven.”

De link met SEO

“Visuele identiteit is het begin van zichtbaarheid, SEO is daarop het logische vervolg. Als niemand je ziet, kun je een goede uitstraling hebben, maar dan heb je er nog niet veel aan”, aldus Daniëlle.

Ze vervolgt: “Om beide middelen goed in te kunnen zetten, moet je weten waar je voor staat en wat je te bieden hebt. Het vormgevingsproces zorgt dat de klant weet wie hij is, het zoekwoordonderzoek zorgt dat je weet wat er gezocht wordt. De combinatie van deze informatiestromen is perfect.”
En daar zijn wij het helemaal mee eens.

Daniëlle Looije

Positionering
Huisstijl ontwerp
Print en drukwerk
Webdesign

Daan: ontwerpbureau voor visuele identiteit

Wat doet een SEO specialist?

Een SEO specialist zorgt dat je bedrijf vindbaar is via het internet. En dat kan op verschillende manieren...

Waarom beginnen jullie altijd met een zoekwoorden onderzoek?

Met een goed zoekwoorden onderzoek zie je in één klap dat het bij SEO om strategie gaat.

Waarom werken jullie met partners?

Omdat we vaak al heel vroeg in het traject te hulp worden geroepen. En dat is slim...

Ik verkoop niet via mijn website: de klanten vinden me op andere manieren

Prachtig! Kun je nagaan wat je nog meer kunt bereiken...

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten