Jannes & Mannes

Website en Webshop ontwikkeling

Jong geleerd is oud gedaan blijkt weer eens echt waar te zijn als je kijkt naar Jan en Jorn. De broers zijn op de middelbare school geïntroduceerd in de wereld van programmeren en sindsdien hebben ze het niet meer losgelaten. Zowel Jan als Jorn werden gegrepen door de mogelijkheden die programmering te bieden heeft en een gedeelde fascinatie voor de onlinewereld was een feit.

Toen Jan als afsluitend profielwerkstuk voor diezelfde middelbare school een bedrijf mocht oprichten greep hij zijn kans. Niet alleen op papier maar ook ‘in het echt’ startte hij zijn eigen bedrijf in webdesign. Een bedrijf dat we vandaag de dag nog steeds kennen als Jannes & Mannes. Volledig ontstaan vanuit passie en leergierigheid. In eerste instantie deed Jan alles alleen, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een bedrijf met een team van vier front-end developers. En een daarvan is zijn broer Jorn.

Waarom?

“In de tijd dat wij begonnen met programmeren bestonden platformen als Facebook en Instagram nog niet. Websites en blogs waren de manier om jouw verhaal aan de wereld kenbaar te maken. Jan en ik hebben onszelf leren programmeren om te zien wat je er allemaal mee kunt maken. Het eindresultaat dat ontstaat vanuit codering is toch altijd iets bijzonders.” aldus Jorn.

Nadat hij had besloten om na het schoolproject zijn bedrijf aan te houden, kreeg Jan het al snel drukker en ging hij het ondernemen ook steeds serieuzer aanpakken. In de beginperiode ontwikkelde hij zijn eigen CMS-systeem, maar al snel werd duidelijk dat WordPress toch de beste tool is om een website te beheren.

Ondertussen begon Jorn aan een opleiding grafisch ontwerp. Als hobby was hij nog steeds bezig met webdesign, en tijdens zijn studie kwam hij erachter hoe krachtig de combinatie van grafisch ontwerp en programmeren is. “Online begon overal steeds belangrijker te worden en tijdens de opleiding merkte ik dat ik echt een streepje voor had omdat ik al kon programmeren. Vanaf dat moment ben ik het ook altijd blijven combineren.”
Ook Jorn heeft een paar jaar zijn eigen bedrijf gehad waarbij hij en Jan al veelvuldig samenwerkten. In 2015 besloten ze dan ook om hun krachten volledig te bundelen in Jannes & Mannes.

De manier waarop het team met WordPress omgaat is bijzonder. Elke website die ze maken is namelijk op maat. Altijd. In tegenstelling tot andere WordPress developers maken zij geen gebruik van standaard templates en daarmee is elk ontwerp uniek. “Doordat wij de thema’s zelf programmeren is er veel meer mogelijk dan bij het reguliere gebruik van WordPress. Je hebt geen last van de beperkingen die templates met zich meebrengen en dus kan een website veel meer voor je doen.”

Behalve dat ze voor hun eigen klanten ontwerpen en bouwen, verzorgen ze ook vaak de technische realisatie van ontwerpen van andere grafisch vormgevers. “Wij spelen graag in op de vraag naar websites van hogere kwaliteit. Bij ons gaat kwaliteit echt altijd boven kwantiteit. Dat is ook de reden waarom al onze websites maatwerk zijn. Voor ons is een website pas goed genoeg als alle code full-proof werkt en het eindresultaat overeenkomt met het oorspronkelijke ontwerp. Als alle feedback op de juiste manier is verwerkt en de klant met een gerust hart overweg kan met het beheer van de site, dan pas zijn we tevreden. Heeft de klant nog te veel vragen over het beheer? Dan passen we het CMS zo aan dat het zonder aarzeling gebruikt kan worden.”

De link met SEO

Webdesign en SEO kunnen eigenlijk niet zonder elkaar. Sterker nog, als je het echt goed wilt doen zouden deze twee aspecten eigenlijk altijd gecombineerd moeten worden.

“Je kunt zelf iets bedenken, maar je moet er ook voor zorgen dat mensen je kunnen vinden. Pas dan gaan ze jouw product of dienst ook kopen. En daar komt SEO om de hoek kijken. Dat zorgt er voor dat je gevonden wordt, zodat het ontwerp en de werking van de website daarna zijn werk kan doen.”

Website ontwerp en met name techniek zijn een vast onderdeel van de controles bij SEO werkzaamheden. Als de techniek niet werkt, is dat merkbaar in de zoekresultaten. Als het ontwerp en de content niet aanspreken is dat te zien aan de conversie. Als er geen SEO wordt toegepast geldt dat net zo. Alles staat direct met elkaar in verbinding en kan jouw online vindbaarheid beïnvloeden.

Jan en Jorn Henkes

WordPress
Front-end development
Design
Techniek

Jannes & Mannes

Waarom heb ik als bedrijf SEO nodig?

Mensen zoeken bedrijven via zoekmachines. En de meesten kijken daarna niet verder dan de eerste drie resultaten...

Wat bedoelen ze met betere vindbaarheid door SEO?

Stel je jouw website eens voor als een fysieke winkel. Alleen: die winkel staat ergens op een kaal industrieterrein waar niemand langskomt....

Wat kan ik zelf doen aan SEO?

Alles, als je er veel tijd in steekt en er ook een beetje talent voor hebt...

Waarom werken jullie met partners?

Omdat we vaak al heel vroeg in het traject te hulp worden geroepen. En dat is slim...

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten